Descobrint Google+: conceptes bàsics [infografia]

Encara no té els dos anys de vida i ja té més de 500 milions d’usaris a tot el món dels quals 135 milions són actius. Google+ o Google Plus s’ha convertit amb aquest poc temps en la segona xarxa social quant a nombre d’usuaris es refereix, encara que estiga molt lluny de la primera, Facebook. És, però, una de les grans desconegudes, sobretot entre empreses petites. Amb tot,  davant aquestes xifres i pels serveis que integra, quan volem crear una marca personal o promocionar el nostre negoci pot ser molt interessant estar-hi present, sempre tenint en compte els nostres usuaris. He de reconèixer que no estava en aquesta xarxa social fins fa uns dies i encara ho estic fent de manera paulatina, així que començarem pel principi, per veure els conceptes bàsics que conformen aquesta xarxa i, sobretot, el seu vocabulari.

Google + és la xarxa social del cercador més utilitzat, Google, i es per això que es converteix en una excel·lent eina per compartir els nostres continguts (on volem estar si no és a la xarxa del cercador amb el que es fan gran part de les cerques arreu del món?). A més, Google + no és només una xarxa social tipus Facebook o Twitter, està integrada en un entramat de serveis que la converteixen en el que s’ha nomenat la capa social de Google. Aquesta infografía que compartía Marketing sobre el Potencial de Google + resumeix tots aquests serveis: vídeos (Youtube), fotos (Picassa), correu (Gmail), servei de mapes i geolocalització, xat i vídeo conferència, documents compartits (Drive),…

Quins són els conceptes bàsics de Google+?

GooglePlus Google+

– Evidentment, com a la resta de les xarxes socials, a Google+ tenim una Home (una mena de NewsFeed de Facebook) on podem veure els comentaris i continguts que comparteixen o recomanen les persones que formen part dels nostres cercles i que podem organitzar segons aquests cercles ja que a la part superior tenim accessos a ells. També és des d’on podem compartir els nostres continguts.

– També tenim un perfil, organitzat en diferents pestanyes (about, posts, photos, vídeos, etc). Aquí s’hi veu la nostra informació personal i professional, contactes amb altres xarxes socials, els membres dels nostres cercles, els posts que hem fet, etc.

– “+1”: Similar al M’agrada de Facebook o al Recomanar de Linkedin. Serveix per compartir un determinat contingut amb els membres dels nostres cercles. Però va més enllà. També té la seva importància en les cerques a través del Google, ja que influeix en el posicionament. Com més +1 tingui una pàgina, millor posició tindrà. Google explica les característiques del botó +1 aquí.

– Cercles: Una de les coses que més m’agrada de Google+ quan encara sóc una novata són els cercles. La possibilitat d’organitzar els nostres contactes per cercles, segons relació personal o professional, interessos compartits, etc. Un contingut el podrem compartir amb tots, amb un o amb diversos d’aquests cercles. Dóna una gran sensació de control dels continguts que compartim.  Google també ens dóna més informació a la seua pàgina de suport a Sobre els cercles de Google+.

– Hangout: És una altra de les grans potencialitats de Google+. La possibilitat de fer videoconferències privades amb un màxim de 10 persones (9 més tu) que han de tenir compte a Google+. Aquí un vídeo de demostració sobre els Hangouts de Google+.

– Comunitats: A Facebook i a Linkedin són els grups. L’accés es fa a través de la barra vertical que hi ha a l’esquerra, sota de la home, el perfil, les fotos, etc. Per compartir contingut amb grups d’interés similars. N’hi ha de diferents tipus: pública, pública però amb aprovació del moderador, privada però que apareix a les cerques y amb necessitat d’aprovació i completament privada. Google ens explica aquí com crear comunitats.

– Barra d’accés: Mentre estem connectats al nostre perfil de Google+ i quan entrem a algun dels serveis del gegant, podrem tindre a primera mà les noves notificacions i també un accés directe a l’espai per compartir les nostres novetats.

També pots llegir aquests articles:

Google plus, qué es y cómo fundiona. Ciudadano2cero
Hacia dónde va Google plus. Isra Garcia
Recursos básicos e interesantes para Google. Googleplus.com.es

Advertisements

2 responses to “Descobrint Google+: conceptes bàsics [infografia]

  1. Pingback: ¿Qué es qué en redes sociales? Claves para conocer las principales redes sociales | Reflexions d'una periodista·

  2. Pingback: Activar el Authorship de Google en tu WordPress.com | Reflexions d'una periodista·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s